mandag 12. september 2011

Hvor vanskelig kan det være?

En liten natlig bønn til familien:

Kjære Nikolaj,
når du våkner om natten kan du bare lukke øynene og sove videre. Du ligger helt trygt i sengen din og mamma og pappa er rett i nærheten og passer på deg. Det er ingen grunn til å gråte høyt og vekke resten av huset. Har du mistet sutten din kan du bare ta den inn i munnen igjen, så sover du godt videre.

Hvor vanskelig kan det være?

Kjære Johanne,
når du våkner om natten og er tørst kan du bare ta vannet som står i glasset ved senga di. Du behøver ikke komme inn til meg og be om det. Jeg må uansett gå inn på ditt rom for å hente det. Du kan bare ta en slurk å legge deg ned og sove vider i din egen seng.

Hvor vanskelig kan det være?

Kjære Adam,
når ungene våkner om natta kan du også våkne og gå inn til dem. Du behøver ikke vente til jeg har våknet og blir nødt til å vekke deg. Du skal bare lytte etter små knyst og hulk fra naborommene. Så kan barna få sove raskt videre uten at alle andre skal våkne også.

Hvor vanskelig kan det være?

Kjære Kari Anne,
når du våkner om natten, enten for å trøste ungene eller for å vekke Adam sånn at han kan trøste ungene, kan du bare lukke øynene og sove videre. Du behøver ikke ligge våken etter at ungene har sovnet igjen. Du behøver ikke ligge våken når Adam tar seg av barna. Det er ikke nødvendig å begynne å tenke på jobben, innredning av barnerom eller å forfatte neste blogginnlegg. Du kan bare sove!

Hvor vanskelig kan det være?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar