onsdag 16. februar 2011

Kunstutvikling

Johanne elsker å tegne! Hun storkoser seg hvis hun får lov til å tegne, male, klippe, lime og lage alle mulige slags hobbyting. Men utholdenheten er ikke alltid så stor... Så i det vi har lagt frem voksduk, fått på forkle, funnet frem malesaker og papir er hun ofte klar til å begynne med noe nytt. Men noen kunstartikler klarer hun da å produsere.
Johannes kunstvegg i stua
I barnehagen derimot har hun tydligvis større tålmodighet. Dag etter dag kommer hun løpende med tegninger hun har laget. Klippet. Limt. Rullet sammen. Krøllet... Mange tegninger. Mange Mange tegninger -Den har jeg lavet til dig mor!!!! En sånn gledesstrålende skapertrang må jo bare omfavnes! Så kunstneren får ta med seg så mye kunst hun vil hjem fra barnehagen.

Og vi kan virkelig se en utvikling i tegningene hennes. Spesielt siden hun begynte i stor avdeling her etter nyttår. Hun lager rundinger som henger sammen, setter kryss og du kan se hun begynner å jobbe med å treffe innenfor strekene når hun fargelegger.

Kunstutvikling - en av mange hundre tegninger med sirkler
Nå som hun har gått i barnehagen en stund begynner vi å få en rimlig stor bunke (eller retter sagt: haug) med barnetegninger. Hun har fått en vegg til å henge dem opp på, men med hennes produksjonshastighet ble den fort for liten. Det er også sjeldent hun tegner mer enn ét kryss eller én runding pr ark - og hun skal jo lage mange kryss og rundinger for å øve seg! Jeg har forsiktig prøvd å si at hun kan prøve å tegne mer på hvert ark, og bruke mange farger på hver tegning - og så kan vi henge de fineste opp på veggen. Men det fallt ikke helt i god jord.Tegningene er akkurat slik hun vil ha dem!

Men vi kan jo ikke oppbevare alle for ettertiden (uff, er jeg en dårlig mor som sier sånn?). Etter å ha fyllt veggen og en egen Johanne-tegninger-mappe måtte vi finne på noe nytt med tegningene. Så nå legger vi de mest forseggjorte tegningene til side, og resten havner til evig arkivering. I peisen...

Det er jo kaldt ute for tiden.

3 kommentarer:

  1. Hihi! Høres ut som jentne våre har noe til felles der! Jeg også får tegninger i ett sett fra barnehagen. Et tips når det gjelder arkivering: Johanna har fått en bok med blanke ark (heter tegneboka mi - eller no sånt, kjøpt på OBS) som vi tegner i. Den er lett å arkivere og man kan sammenlikne og se utviklingen, hvis man er flink til å datere.. og utviklingen går fort! En mnd tegnet hun meg, men hår og det hele, men øynene kom litt utenfor og på siden, men måneden etter tegna ho Martin, med øynene på plass :) Og kommenterte tegningen av meg med : mamma, meg har jo ikke tegna øyne på deg!
    Hihi, disse trolla :)

    SvarSlett
  2. God ide! Sånn bok skal vi prøve å finne. Det hjelper hvertfall for tegningene vi lager hjemme. Det høres ut som din snuppelure har kommet litt lenger enn vår - det neærmeste vi kommer å tegne noe gjenkjennelig er tegninger av Barbapapa...

    SvarSlett
  3. hihi! Barbapappa er jo unektelig søt da :) Og pappa'ne i familiene våre er kanskje litt Barbapappaete? ;)

    SvarSlett