mandag 8. august 2011

Barnehage og barnesykdommer

Så var det Nikolajs tur til å starte i barnehagen! Sist mandag hadde han sin første dag - trygg med pappa ved sin side og storesøster nedi gangen. Vi har planlagt to fulle uker til innkjøring, så vi skulle ha god tid, og Nikolaj kunne få en fin opplevelse.

Tirsdag og onsdag var Adam med, men kunne trekke seg litt tilbake, så Nikolaj fikk prøve utfordringene med nye omgivelser, nye kammerater og nye leker litt alene. Alt har gått bra! Torsdag var det tid for å prøve å sove der. Det er jo en stor utfordring.

Men barnehager og barnesykdommer går tett i tett. Og selv om Nikolaj jo har vært på besøk i barnehagen siden han var sped, kom alle basiluskene tydligvis litt brått på. Natt til torsdag fikk han høy feber og et uspesifisert utslett over store deler av kroppen. Sånn kan det gå. Ett eller annet virus sa legen. Ikke annet å gjøre enn å vente til det går over.

Så istedenfor å bruke resten av uken på kaffebar mens Nikolaj hygget seg i barnehagen, ble Adam fulltids sykepleier for en stakkars liten pjokk. Vekket hver time på natten fordi Nikolaj ikke fikk sovet ordentlig i varmen. Og med en liten gutt på armen hele dagen fordi Nikolaj gråt med en gang han ble satt ned.

Fra å ha god tid til barnehage-innkjøring er vi idag gått igang med runde nummer to - nå med én uke. Vi krysser fingre for at det går godt denne gangen. At han ikke blir mer syk. Og at han ikke plutselig får det for seg at han ikke gidder være i barnehagen - eller sove der - eller spise der - eller et eller annet annet. (Ja, jeg er jo en bekymret mor. Jeg klarer å bekymre meg for ALT).

Og så krysser vi fingre for at dette ikke er et tegn på hvordan sykdomsbildet skal bli fremover. Selv om jeg ikke har brukt noen "barns sykedager" ennå, kan jeg jo ikke bli hjemme med sykt barn hver 3. dag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar