fredag 25. mars 2011

Bursdagsfeiring tre dager til ende - 1. del

Ja, nå nærmer den store dagen seg. Johanne blir 3 år! Som minstemann i barnehagen er Johanne selvfølgelig ganske bevisst denne dagen. Siste bursdag var morsom, men ikke noe hun forsto spesiellt mye av. Men denne gangen kan den ikke forbigås i stillhet.

Vi har blitt innvitert i bursdagsfester hos venner som har små barn, men til Johannes første og andre bursdag har ikke vi holdt vennefester selv. Johanne har jo ikke forstått hva som har foregått, og vi har ikke helt sett det store poenget i stor festivitas. Vi har hat familien på besøk - men det har nok vært mer for familiens skyld enn for Johanne.

Men etter at hun startet i stor avdeling i barnehagen har hun begynt å bli invitert i bursdager til venninnene sine. Det har vært stas! Å komme hjem til jentene er gøy! Å leke med de andre (store) jentene utenom barnehagen er gøy! Og god mat og kaker er gøy! Dette ville jo Johanne også prøve!

Jeg kunne ikke helt overskue å holde den store jentebursdagen. De er 16 jenter på avdelingen, og regelen er at alle skal inviteres. 16 jenter alene i 3-4 timer en helg. NO WAY! Jeg kjenner dem ikke godt nok. Jeg har ikke nok erfaring med å håndere store grupper små barn. Det er STOR forskjell på en 3-åring og en 6-åring. Og jeg har mange flere unskyldninger. Men det hjelper jo ikke Johanne som gjerne ville ha bursdagsfest for barnehagen....

Vi hadde bestemt oss for å holde en fest for venner med barn i Johannes alder. Dessuten er familien invitert på middag. Men det var jo ikke jentene i barnehagen! Men så dukket det opp et godt alternativ. I barnehagen er barna delt opp grupper når de skal på tur og jobbe med pedagogiske prosjekter. Melder man fra i god tid kan man få hele gruppen på besøk som en del av en turdag. Da får man halvparten av barna på besøk - 10 stykker - men man får jo også to av de voksne med! Mye mer overskuelig for en temmelig fersk mamma i bursdagsbransjen. Dessuten er det jo begrenset tid, forbud mot godteposer og uten gaver. Det lød som en drømmeløsning! Og dermed var det bestemt at den lille frøken skulle holde 3 selskap til sin 3-årsdag. Vi leker ikke bursdag heller:-)

Så i går hadde vi 10 barn under fem løpende rundt i stua. Vi hadde dekt langbord og blåst opp masse ballonger. Det ble servert pølser med brød og grønnsaksstaver, og som kake bakte jeg rosinboller som satt sammen som en prinsesse. Drikke var vann med frosne jordbær og smoothie. Tror ungene koste seg, og det eneste sukkeret var pynten på bolleprinsessen. Vi holdt også en skattejakt. Normalt er det godteposer i skatten - men vi hadde gjort en tvist og sa at noen hadde stukket av med pølsene vi skulle spise! Alle var sultne, og de løp ivrig rundt i hagen og huset på jakt etter maten.

De ble funnet under flygelet. Det var en mus som hadde tatt dem! Og i forsøket på å hente dem krasjet tre av jentene hodene sammen og satte i et hylekor. Var jeg glad for at de voksne fra barnehagen var der, eller:-) Men ellers gikk alt forbausende bra. Barna tisset og vasket hender før maten, de lekte fint både ute og inne, og de satt pent på plassene sine og spiste maten sin. Også grønnsakene. De ventet til og med til det ble sagt værsågod. Den eneste som synes det var litt vanskelig var nok Johanne. Det var jo stas at alle var med hjem til henne - men det var jo hennes leker, hennes rom og hennes mus som hadde tatt pølsene. Ikke lett å måtte dele når man er tre år! Heller ikke så lett å sitte stille på plassen sin når det er så mange ting man vil vise vennnene sine...

Men med en bursdagsfeiring vel overstått er vi nå godt igang med å gjøre istand til neste. Lurer på om vi har lagt lista litt høyt med så mange markeringer? Skulle vi ha alle vi ønsket på besøk måtte det jo bli sånn, men orker jeg det de nesten 15 årene? Kan jo ikke markeres mindre når hun blir 4! Bare hun ikke forventer 12 selskap når hun blir 12 så skal vi vel finne ut av noe. Så får jeg forberede til den store prinsessefesten på lørdag imellomtiden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar